Welkom,

 

Mijn naam is Ronny Rogge geboren in het jaar 1967.

Van opleiding ben ik ingenieur. De uitoefening daarvan duurde echter niet lang want gezondheidsproblemen (cvs) riepen me abrupt een halt toe. Ik heb toen, in mijn zoektocht naar heling, andere wegen gevolgd. Zo volgde ik cursussen in pendelen , spiritisme, meditatie, Tai-Chi, Reiki, maar in 2002 ook aquarelschilderen.

In een droom werd me gewezen op het aanwezige potentieel om te schrijven en schilderen. Een tijdje later zag ik ergens, ter gelegenheid van een opendeurdag, een aquarelmeester aan het werk en was daarvan onder de indruk. Ik besloot een cursus te volgen om het medium te leren kennen. Het was me wel te vermoeiend en dus stopte ik ermee om dan  thuis op eigen houtje verder te gaan. Zo kon ik werken op eigen tempo met voldoende rust.

Geleidelijk aan werd ik er beter in en begon ik, buiten bloemen en landschappen, ook portretten te maken. Daarbij vertrek ik steeds van een foto. Nog later kwamen er ook korte teksten bij, telkens geïnspireerd door het schilderij zelf.

De teksten zijn soms poëtisch, dan weer spiritueel of met een vleugje humor. Meestal verwijzen ze echter naar de mens en houden ze hem een spiegel voor.

Ik begon ook zieleschilderijen te maken. Dit zijn meer intuïtieve werken die op dat moment toepasselijk zijn voor de persoon die erom vraagt. Je vindt daar meer uitleg over op de gelijknamige pagina.

 

Vanaf 2015  trad ik er meer mee naar de buitenwereld en volgden er enkele tentoonstellingen ('Schatten op straat' te Winksele, 'De Kouter ' in Herent 2016, 'Woonzorgcentrum Betlehem' in Herent 2016, 'Week van de amateurskunsten 2017' in ' De Wildeman' Herent).

 

In 2017 verscheen mijn boek 'In klank en kleur' met een selectie van 90 aquarellen gecombineerd met inspirerende teksten.

Via deze site hoop ik meer geïnteresseerden te bereiken.

Ik nodig je uit om de werken te bekijken en de energieën ervan te ervaren. Alles is immers energie, ook schilderijen, met hun kleuren, materialen, geschilderde onderwerpen, de energie van de schilder zelf en van begeleidende krachten die we niet kunnen zien.

Neem dus je tijd en wordt even stil.

 

Groeten.

 

P.S.: Op een gezegende ochtend, vlak na het ontwaken hoorde ik een mooie naam: 'Emilio Klaarhart'. Dat werd mijn pseudoniem en zal je onderaan op de meeste werken tegenkomen. Die naam herinnert me steeds aan de spirituele kant van het leven.